Obezbediti mladim Romima pravo na prvo radno iskustvo

Grad Valjevo u saradnji sa partnerskom organizacijom Centar za integraciju Roma Valjevo sprovodi projekat “ Inovativne inicijative za inkluziju”.

Centar za integraciju Roma

Projekat je deo Programa koji finansira Delegacija Evropske Unije (DEU) iz sredstava IPA 2016, Podrška EU inkluzija Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma koji sprovodi Stalna Konferencija Gradova i Opština (SKGO). Projekat se sprovodi na teritoriji grada Valjeva i traje 12 meseci-počev od septembra 2019 a završava se u septembru 2020. godine.

Primarni cilj je poboljšanje položaja Roma i njihovo aktivno uključivanje u rad i društvo. Specifični ciljevi su uspostavljanje inovativnog modela inkluzije koji će mladim Romima pružiti osnovu za njihov lični i profesionalni život, kao i obezbediti mladim Romima pravo na prvo radno iskustvo i na taj način povećati njihovu zapošljivost, socijalni i ekonomski status. Program predlaže model inkluzije koji povezuju različite nivoe, različite sektore i veoma je bitno učešće zajednice. Ideja je da se kroz radne prakse u preduzećima stekne radno iskustvo i veštine kako bi se povećale mogućnosti za zapošljavanjem, navodi se u saopštenju Centra za integraciju Roma Valjevo.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.