Okupljanje na Gradskom trgu u znak podrške uhapšenom radniku “Krušika”

U saopštenju za javnost pod nazivom “Veliki tata”, aktivisti valjevskog Lokalnog fronta najavili su da će u petak, 18. oktobra, izaći na Gradski trg  u znak podrške zaposlenom radniku “Krušika”, našem sugrađaninu Aleksandru Obradoviću i protesta zbog njegovog hapšenja. “Aktivisti Lokalnog Fronta VA će izaći na Gradski trg u 13. 30 časova i ostati do 16 časova. Građani neka odluče po svojoj savesti!”, poručuju iz ovog udruženja građana.

“Ovaj, u tišini opljačkani grad, u petak, osamnaestog, proslaviće mali jubilej: tačno 30 dana od trenutka kada su do zuba naoružani specijalci, u radno vreme, sa radnog mesta odveli našeg sugrađanina zaposlenog kod tzv. regionalnog lidera u odbrambenoj industriji, Holding korporacije “Krušik”. Za razliku od sličnih hapšenja, kakva su u svoje vreme direktno prenosile televizije, ovaj spektakl je danima ostao dobro čuvana tajna. Policija, tužilaštva i sudovi o srećnom događaju nisu zucnuli ni reči”, kaže se, između ostalog u saopštenju saopštenju.

Dalje se navodi da je funkcioner ove države, nadležan da režira hapšenja po Srbiji, mogao biti zadovoljan, jer je pred radnicima “Krušika” odigrana predstava sa jasnom porukom: Evo šta vas čeka ako se još neko našali da ponovi zločin koji je počinio Aleksandar Obradović!

“Užasni zločin za koji je, po hitnom postupku, određena i primerena kazna. Kućni pritvor, kao za svako nevaljalo dete. Da je sve ostalo na tome, možda bi krajnja ocena uspeha predstave režirane od jednog tatinog sina bila prelazna. Kućni pritvor? Za takav zločin? Premalo da obeshrabri moguće nove počinioce po Valjevu, Lučanima i ostatku Srbije! Aleksandar Obradović otpremljen je u CZ. Iz tame ćutanja, međutim, izronili su detalji počinjenog nedela: jedna od stvari koje je Aleksandar Obradović otkrio bila je kako su “Krušikove” mine velikom domaćem biznismenu (firma ima jednog celog zaposlenog) prodavane po povlašćenoj ceni, nižoj od cene odobravane poznatom 2Jugoimport SDPR”-u. Državni “Jugoimport” je ove mine prodavao za 77 dolara i 80 centi po komadu, privatno preduzeće GIM, Beograd, za 75 dolara i 81 cent. Kupac je bio zadovoljan, prodavac još zadovoljniji. Samo je “Krušik” ostao kraći za koju stotinu hiljada dolara. Dobro je što Srbija prodaje oružje, bio je komentar predsednika Srpske napredne stranke. Za Srbiju dobro, za GIM još bolje. Bolje za tačno 10 dolara i 24 centa po jednoj prodatoj mini”, navodi se u saopštenju valjevskog Lokalnog fronta.

Kako piše u saopštenju, najveći zločin Aleksandra Obradovića, pokazaće se na kraju, je u tome što je odao da je jedan od “ključnih igrača” u ovom “posliću” po zanimanju “ministarski tata”, i to “slučajno” tata ministra ovlašćenog da hapsi po Srbiji.

“Sasvim, sasvim slučajno, dakle, u nalogu za hapšenje našlo se ime Alaksandra Obradovića, a ne ime Branka Stefanovića. Pre neki dan, jedan sud ove države, na kraju je ipak potvrdio da nedelo Alaksandra Obradovića za sada ne zaslužuje meru težu od kućnog pritvora. Postoji li u ovoj državi sud pred koji će izaći Branko Stefanović? Zajedno sa saučesnicima koji su mu omogućili lepu i laku zaradu? Ili će se o tome šta je on učinio građanima Srbije, građanima Valjeva, i dalje mudro i hrabro ćutati u ovom gradu, još jednom opljačkanom? Branko Stefanović javnosti je poznat i po tome što u Srbiji sa sobom nosi pun ranac novca u stranoj valuti… A, što se tatinog sina tiče, od njega ne očekujemo ništa. Ni ostavku, ostavka je uglavnom častan čin…”, završavaju “frontovci” ovo sopštenje za javnost.

 

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

2 comments

  1. Jel izneo možda ovaj dečko podatke kako je poslovala njegova mama dok je građen Kovački centar 2010. godine.

  2. мр Предраг М.Вулетић

    Слобода је чинити добро из страха од последица.Да ли је је изношење у јавност докумената који могу имати за последицу да стотине запослених у Крушику остане без посла-? А стручњаци тврде да је страх од губитка егзистенције јачи од страха од смрти.А због чега је то урађено? На Суду је да утврди мотив али и све остале околности.Крушик је нама Крушиковцима друга кућа.Немојмо је рушити