Slatka, a slana šesta BitlVAnia

Slogan ovogodišnje Bitlvanije, šeste po redu, je “Slatko za slano”, proistekao iz jedinstvene dosetke kakvu samo Valjevci mogu smisliti. Inače, planirano je da traje od 9. do 12. decembra, naravno uz glorifikovanje obožavanih liverpulskih Buba.


Već u ponedeljak, 9. decembra, od 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije je prvi koncert. Nastupa kvartet Žiksovci, čiji su članovi učenici ovdašnje srednje muzičke škole koji na klasičnim instrumentima sviraju pop muziku. Zatim na scenu izlazi popularna pijanistkinja i pevačica klasične i džez muzike, Miona Deler Babić, koja se preselila u Italiju nakon završetka Muzičke akademije u Beogradu, ali kontinuirano nastupa i u Srbiji.

Potom, u sredu, 11. decembra, od 20 sati, u Holu Centra za kulturu je koncert benda koji neguje rok i pop muziku Plavi ptičić, za koji mnogi tvrde da je “novosadska super rokenrol grupa”. To je za očekivati jer su članovi benda ranije svirali u popularnim Partibrejkersima, Obojenom programu, Evi Braun, odnosno pop i rock bendovima koji su ostavili neizbrisiv trag na urbanoj muzičkoj sceni ’90. prošlog veka. Na repertoaru Plavog ptičića uobičajeno su najpoznatije pesme iz perioda ’60. kao i veliki hitovi Bitlsa, Dorsa, Stonsa, najavo je Veseljko Belušević, član organizacionog tima BitlVAnije.

Inicijator i tvorac manifestacije, predani fan Bitlsa, Slaven Batočanin, na konferenciji za novinare rekao je da za ovogodišnju manifestaciju “Bitlvanija” Lokalna samouprava Grada Valjeva izdvaja 100.000 dinara, pri tome zahvaljujući donatorima za velikodušnu pomoć, bez kojih, kako je naglasio, ne bi bilo šeste Bitlvanije.

Akademski slikar, Zoran Mujbegović, glavni i odgovorni urednik zadužen za vizuelni identitet BitlVAnije, pojasnio je poreklo ovogodišnjeg slogana “Slatko za slano”, a celokupna neverovatna legenda seže u doba kada su popularne liverpulske “Bube” bivale u Sandalju, pa i Valjevu, živopisno je ispričao Mujbegović.

Inače, ulaz na sve programe šeste BitlVAnie je slobodan.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.