Slatka a slana šesta BITLVANIA

Slogan ovogodišnje Bitlvanije, šeste po redu, je Slatko za slano, proistekao iz jedinstvene dostke kakvu samo Valjevci mogu smisliti. Inače, planirano je da traje od 9. do 12. decembra, naravno uz glorifikovanje obožavanih liverpulskih Buba.


Već u ponedeljak, 9. decembra, od 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije je prvi koncert. Nastupa kvartet Žiksovci, čiji su članovi učenici ovdašnje srednje muzičke škole koji na klasičnim instrumentima sviraju pop muziku. Zatim na scenu izlazi popularna pijanistkinja i pevačica klasične i džez muzike, Miona Deler Babić, koja se preselila u Italiju nakon završetka Muzičke akademije u Beogradu, ali kontinuirano nastupa i u Srbiji.

Potom, u sredu, 11. decembra, od 20 sati, u Holu Centra za kulturu je koncert benda koji neguje rok i pop muziku Plavi ptičić, za koji mnogi tvrde da je “novosadska super rokenrol grupa”. To je za očekivati jer su članovi benda ranije svirali u popularnim Partibrejkersima, Obojenom programu, Evi Braun, odnosno pop i rock bendovima koji su ostavili neizbrisiv trag na urbanoj muzičkoj sceni ’90. prošlog veka. Na repertoaru Plavog ptičića uobičajeno su najpoznatije pesme iz perioda ’60. kao i veliki hitovi Bitlsa, Dorsa, Stonsa, najavo je Veseljko Belušević, član organizacionog tima BitlVAnije.

Inicijator i tvorac manifestacije, predani fan Bitlsa, Slaven Batočanin, na konferenciji za novinare rekao je da za ovogodišnju manifestaciju Bitlvanija Lokalna samouprava Grada Valjeva izdvaja sto hiljada dinara, pri tome zahvaljujući donatorima za velikodušnu pomoć, bez kojih, kako je naglasio, ne bi bilo šeste Bitlvanije.

Akademski slikar, Zoran Mujbegović, glavni i odgovorni urednik zadužen za vizuelni identitet BitlVAnije, pojasnio je poreklo ovogodišnjeg slogana Slatko za slano, a celokupna neverovatna legenda seže u doba kada su popularne liverpulske Bube bivale u Sandalju, pa i Valjevu, živopisno je ispričao Mujbegović.

Inače, ulaz na sve programe šeste BitlVAnie je slobodan.

Facebook komentari

About SNEŽANA JAKOVLJEVIĆ KRUNIĆ

Prve uplive u novinarstvo načinila još u školskim sekcijama. Bila član Književne omladine Valjeva, zatim redakcije Omladinskog programa Radio Valjeva, pa Dnevne redakcije, gde radi do privatizacije JIP-a. Za valjevski Napred pisala rubriku "Oni dolaze" o mladim talentima. Bila dopisnik italijanskog časopisa Kolumbo, izdanja za Srbiju. Godinama rado sarađivala pri ostvarivanju Tešnjarskog glasonoše beležeći kulturno - socijalna zbivanja jednog od najlepših letnjih festivala, kao i "Valjevskog Jazz Festivala". Vodila novinarsku radionicu u Centru za kulturu. Smatra da je u nekim sredinama iluzorno razmišljati o karijeri, ali da na bilo kom mestu treba biti društveno odgovoran. Obzirom da je po struci ekonomista za poslove robnog prometa lako uočava kvalitet i voli da promoviše trajne vrednosti, te zbog toga 2017. godine prihvata da piše za Valjevska posla. Supruga sjajnog lika, blagoslovena sa dvoje divne dece.