Tihi kutak Hristov u Bioskopu 85

Film Tihi kutak je snimljen po blagoslovu visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija u produkciji manastira Ostrog.

Scenario i režija:

Radisav Jevrić

Glumci:

Radivoje Bukvić – vladika Mardarije
Vuk Bubalo – Ivan (dete)
Lazar Šćekić – Ivan (16 godina)
Kristina Stevović – Majka Ivanova
Nebojša Glogovac  – otac Žika
Sloboda Mićalović – Bolničarka

Direktor fotografije:

Miodrag Miša Jelić

Montaža:

Marko Kovačević

Muzika za film:
Matea Prljević
Eleni Karaindrou

Izvršna produkcija:

Ivana Kostić Delius film

Tihi kutak Hristov je igrano-dokumentarni film o Svetom Mardariju Libertvilskom, prvom srpskom episkopu na tlu Amerike i njegovom putu iz rodnih Kornata nadomak Podgorice, odakle je krenuo još kao dečak, do dalekog Libertvila. Film je snimljen povodom predstavljanja njegovih svetih moštiju nakon 82 godine od njegovog upokojenja. Ideja ovog projekta je da film Tihi kutak Hristov bude savremeno Žitije svetitelja, kako bi vaskoliki srpski narod saznao o životu Ivana Uskokovića, monaha Mardarija, danas Svetitelja priznatog od strane Srpske, Ruske i Moldavske pravoslavne crkve.

Trejler:

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Sveti Oce Mandarije moli Boga za nas, da se SRBi oboze, sloze i umnoze!