“Valjevci do auto-puta za 10 minuta, a do Beograda za manje od sat vremena”

“Ne samo Valjevo, ceo Kolubarski okrug je dobio mnogo ovim putem i svi mogu da računaju na veći interes investitora da dođe ovde”, rekao je danas u Nepričavi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obilaska pripremnih radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac, koja Valjevo treba da spoji sa auto-putem “Miloš Veliki”. Saobraćajnice je duga 18,3 kilometra i, kako je Vučić naglasio, nije lak zadatak za graditelje. Na toj putnoj deonici predviđeno je da bude izgrađeno 25 objekata, jedna petlja i 19 mostova. Radove izvodi kineska kompanija “China Shandong”, a vrednost radova je 158 miliona evra. Rok završetka radova je 36 meseci.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nepričavi, prilikom obilaska početka radova na izgradnji saobraćajnice Iverak – Lajkovac / Foto: Slobodan Ćirić

“Kad bude završen ovaj projekat, stanovnici Valjeva će za desetak minuta stizati do autoputa “Miloš Veliki”, a pogodinosti putovanja će doprineti rastu stope zapošljavanja, što će još više uticati na razvoj privrede u Valjevu, Mionici, Lajkovcu i drugim okolnim mestima. To će biti još jedan dokaz kinesko-srpskog prijateljstva”, rekao je danas u Nepričavi generalni direktor kompanije “China Shandong”

Ambasadorka NR Kine, Čen Bo, zahvalila se predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na poverenju koje ukazuju kineskim kompanijama.

“Uverena sam da će saradnja na polju infrastrukture biti još čvršća. Kompanija “Shandong Hi-Speed” već nekoliko godina saradjuje sa srpskim partnerima i uspešno je završila deonicu puta “Miloš Velliki”. Nadam se da će uspešno završiti i ovaj novi projekat”, rekla je ambasadorka Kine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nepričavi, prilikom obilaska početka radova na izgradnji saobraćajnice Iverak – Lajkovac / Foto: Slobodan Ćirić

Predsednik Vučić je kazao i to da će biti uređeno korito Kolubare u dužini od 4,3 kilometra, kao i korito pritoka u dužini od 4 kilometra, i da više stanovnici ovog kraja neće imati problem sa poplavama kakav su imali 2014. godine.

“To su velike stvari za nas. I da najsporije vozite, od Valjeva do Beograda će se stizati za jedan sat i manje. To znači da će i investitori stizati u Valjevo i da ćemo moći više ljudi da zaposlimo”, rekao je predsednik Vučić i dodao da to znači i razmatranje mogućnosti kako da se preko Kamenice, Osečine, Pecke, Ljubovije, ovaj put poveže sa izlaskom na Drinu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nepričavi, prilikom obilaska početka radova na izgradnji saobraćajnice Iverak – Lajkovac / Foto: Slobodan Ćirić

Početku radova prisustvovali su ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihailović i direktor JP “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. SNS mi nije jasan, je l’ vi nama jasno govorite kroz slike da ce vladati i dalje Boba se sprdate sa svima pa i sa Lakijem?