Vredna donacija GP Greda za valjevsku Urologiju

Građevinsko preduzeće “Greda” Valjevo kupilo je i doniralo Službi urologije Opšte bolnice Valjevo, krajem prošle godine, medicinski instrument uretrorenoskop. Vrednost te donacije iznosi oko 850.000 dinara.

Prethodni uretrorenoskop prestao je sa radom u junu 2019. godine i taj instrument, koji se inače koristi u sklopu aparata Swiss Lithoclast, služiće za inspekciju i pregled bubrežnih kanala, po potrebi za uzimanje tkivnih isečaka iz njih, kao i za litotripsiju, “lupanje” kamena u bubrežnom kanalu, kao i kamena u mokraćnoj bešici. Takve vrste intervencija obavlja tim urologa specijalista Opšte bolnice Valjevo. Reč je minimalno invazivnoj endoskopskoj metodi koja se fleksibilnim uređajem primenjuje u čestim stanjima formiranja kamenja u mokraćnom sistemu i drugim oboljenjima.

Prema nekim procenama čak 15% odrasle populacije tokom života stvara kamenje u mokraćnom sistemu i to čest je vid oboljevanja urinarnog trakta.

“Opšta bolnica Valjevo izražava zahvalnost GP “Greda” na donaciji i isti instrument će odmah biti u funkciji i na raspolaganju svim pacijentima sa tegobama koji se obrate urolozima Opšte bolnice Valjevo”, saopštila je PR služba valjevske bolnice.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.