Za manje od 24 časa iz Valjeva u Beograd prebačeno 13 osoba sa simptomima COVID-19!

Od 13 časova juče do 7 sati jutros, iz Valjeva je u Beograd prebačeno 13 osoba sa kliničkom slikom koronavirusa. To je za Valjevska posla izjavila direktorka valjevskog Doma zdravlja dr Branka Antić. On je istakla da ti pacijenti imaju teže simptome i da je u odnosu na prethodne dane reč o porastu broja osoba koje su poslate u Beograd na lečenje.

Dom zdravlja Valjevo

“Neki su imali teperaturu i kašalj, neki su bili na kiseoniku. Svi imaju zapaljenje pluća. Stav je da sve pacijente za koje osnovano sumnjamo da su zaraženi da ih prebacujemo u Beograd. Preključe smo imali 2 prevežena, a prethodnih dana je bilo od 5 do 7 dnevno. Ali eto, za nepuna 24 časa, od 13 časova juče do jutros u 7 sati prevezli smo 13 pacijenata sa simptomima COVID-19. Ljudi verovatno ćute i čekaju da im se pogorša stanje umesto na vreme da se jave. Treba da nas pozovu čim primete da imaju visoku temperaturu, a ne da čekaju da im se jave respiratorne tegobe”, precizira direktorka valjevskog Doma zdravlja.

TRENUTNO JE 56 ZAPOSLENIH IZ DOMA ZDRAVLJA U IZOLACIJI! U NAREDNIM DANIMA MOŽDA I VIŠE!? 

Trenutno se 56 zaposlenih iz Doma zdravlja nalazi u izolaciji i ono što je otežavajuća okolnost je što je svima njima produžena izolacija sa 14 na 28 dana.

“Svih 56 je obuhvaćeno je tim produžetkom izolacije. Mi, ostali, radimo non-stop. Nadam se da nećemo završiti i mi u izolaciji. Mi ćemo se organizovati samo da ne bude dalje izolacije među zaposlenima, jer ako bude dodatnih izolacija među nama, onda neće imati ko da nas zameni niti ko da radi”, izražava zabrinutost direktorka.

Dr Branka Antić, direktorka Doma zdravlja Valjevo / Foto: Arhiva (mart mesec 2019.)

Ona ističe da postoji pretnja da još medicinskog osoblja iz Doma zdravlja bude izolovano, jer su u međuvremenu ekipe na terenu bez zaštitne opreme pregledale pacijenate koji su pri pozivu krili istinu o svojim simptomima.

“Mnogi lažu. Ne smeju da lažu. Zovu zbog nekih gluposti, a onda dođe ekipa Doma zdravlja bez opreme i na terenu zatekne pacijenta koji je pod visokom temperaturom i koji ima simptome koronavirusa”, ističe direktorka Doma zdravlja dr Branka Antić.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

One comment

  1. Koga laže ova žena?! Kakve gluposti ona priča? Narod kriv što na teren hitna pomoć ide bez opreme? Zove muškarac i kaže da mu je pukao vodenjak… I ona veruje? Dosta više nepismenih i neodgovornih “konrad-19”