DVA ZLATA, JEDNO SREBRO I DVE BRONZE ZA MLADE PILOTE AK VALJEVO NA IV EX JUGOSLOVENSKOM BLANIK KUPU

Mladi piloti Aero kluba Valjevo vratili su se sa IV EX JUGOSLOVENSKOG BLANIK KUPA, održanog u Trsteniku prošle sedmice, sa 5 medalja, od čega dve zlatne, jedno srebro i dve bronzane. Pored velikog broja takmičara iz Srbije, BiH, Severne Makedonije i Crne Gore, mladi piloti AK Valjevo pod rukovodstvom nastavnika letenja Predraga Miloševića, osvojili su prva 3 mesta u pojedinačnom takmičenju, kao i 1. i 3. mesto u ekipnom. U pojedinačnoj kategoriji zlatom se okitio Slobodan Rajević, srebrni je bio Matija Manojlović, dok je bronzu osvojio Dejan Nedović. U ekipnom delu takmičenja zlato je osvojio dvojac Dejan Nedović – Nikola Nikolić (tim Kolubra Valjevo), a bronzu dvojac Nikola Milošević – Slobodan Rajević (tim SpotHopper).

Aeroklub-Valjevo-1

Čuče sleva na desno: Nikola Nikolić, Matija Manojlović, Dejan Nedović, Nikola Milošević i Slobodan Rajević / Foto: AK Valjevo

“Sve vreme tokom takmičenja, u našem timu vladao je zavidan nivo saradnje i podrške među članovima ekipe, što je na kraju rezultiralo tako dobrim rezultatom. Ovako mlada i perspektivna ekipa pilota je rezultat napornog rada Aero kluba i to svakako daje nadu da će klub postati ozbiljan centar za obuku pilota. To je cilj Aero kluba Valjevo i zato ovakvi rezultati daju nadu da će se uspeti u tome. Zahvaljujemo se svima koji su verovali u rad AK Valjevo i dali podršku da klub uspe u svojim planovima”, kažu iz Aerokluba Valjevo.

Domaćin četvrog po redu EX JUGOSLOVENSKOG BLANIK KUPA bio je AK Trstenik. Kup se održao od 9. do 11. septembra na Sportskom aerodromu Trstenik. Takmičari su se takmičili u dve kategorije: PRPOFESIONALNA (takmičari sa važećom dozvolom i lekarskim uverenjem) “EKIPNO”-“POJEDINAČNO” i MOTIVACIONA (lica sa završenom osnovnom jedriličarskom obukom i važećim lekarskim uverenjem) “EKIPNO”-“POJEDINAČNO”.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.