Na Divčibarama preko 70 cm snega, problemi sa snabdevanjem električnom energijom

Divčibara su danas blokirane snegom, prilazni putevi ovom planinskom turističkom centru, za sada, su prohodni uz obaveznu zimsku opreme, potvrdila je Branka Ilić, menadžer hotela “Pepa” na ovoj planini. Ona kaže da je visina snežnog pokrivača 70 cm, a da snežni nanosi prelaze i metar visine.

Divcibare-Valjevo-Smetovi-sneg-blokada-2

Foto:Branka Ilić

Deo Divčibara, koji se električnom energijom snabdeva preko dalekovoda Mionica-Krčmar–Divčibare,  od jutros je bez struje. Potrošači koji se električnom energijom snabdevaju sa pravca Ražana–Kosjerić– Divčibare danas su dva i po sata ostali bez napajanja.

Divcibare-Valjevo-Smetovi-sneg-blokada-1

Foto:Branka Ilić

Branka Ilić, kaže da se mnoge privatne kuće i vikendice kao i turistički objekti greju na struju, što dodatno otežava trenutnu situaciju svima koji borave na ovoj planini. Mnogi gosti menjaju dosadašnji smeštaj i sele se u druge objekte, tamo gde ima struje i gde radi grejanje.

Prepodnevni autobus stigao je u ovaj turistički centar sa zakašnjenjem od dva sata. Kako nas je gospođa Ilić naknadno obavestila, popodnevni autobus krenuo je sa Divčibara za Valjevo redu vožnje u 16.30.

Ilić naglašava da je mnoge vozače ovog vikenda sneg na Divčibarama zatekao bez adekvatne zimske opreme i da su upravo takva vozila zakrčila saobraćajnice u samom centru.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.