Novi asfalt za dve frekventne ulice

U okviru Programa rehabilitacije puteva i ulica, u toku su radovi u Ulici Mirka Obradovića i Bulevaru Palih ratnika. Danas će biti završeno asfaltiranje Bulevara, koji je bio zatvoren za saobraćaj od “Rode” do Mirka Obradovića, dok se saobraćaj u Ulici Mirka Obradovića odvija usporeno Radovi na presvlačenju asfaltnim slojem za ove dve frekventne ulice koštaće oko 4 miliona dinara, dok je ukupna vrednost svih radova planiranih ovim Programom 13,1 miliona dinara. Radove izvodi Preduzeće za puteve “Valjevo”.

Branko Vuković, novi rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu kaže da je iz Programa rehabilitacije puteva i ulica do 1. septembra iskorišćeno 7,8 miliona dinara. Precizirao je da se radi deo Ulice Mirka Obradovića od kružnog toka do nadvožnjaka, čime se ova ulica kvalitetnim kolovozom spaja sa urađenom deonicom prema drugom kružnom toku na Obilaznici. Takođe se radi i leva traka od zgrade Policijske uprave Valjevo.

“U Valjevu ima još dosta ulica koje moraju biti urađene i zahtevi građana poslednjih dana uveliko pristižu. Pitanje je koliko u ovoj godini još možemo uraditi, jer je godina takva kakva je zbog celokupne situacije, ali nastojaćemo da zahteve građana uvrstimo u program rada za narednu godinu”, rekao je Vuković.

S obzirom da se priprema plan komunalne izgradnje za 2021. godinu, upućen je dopis svim predsednicima mesnih zajednica da dostave svoje zahteve do 15. novembra, a koje su usvojile skupštine mesnih zajednica. Prema tim zahtevima će se sagledati potrebe, ali i realne mogućnosti i napraviti godišnji plan asflatiranja i održavanja ulica i puteva na teritoriji grada Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.