UBEDLJIV TRIJUMF VALISA NA OTVARANJU KVALIFIKACIONOG TURNIRA REGIONALNE A1 LIGE

Vaterpolisti Valis Vege su prema očekivanju započeli prvi kvalifikacioni turnir Regionalne A1 lige u Zrenjaninu ostvarivši ubedljivu pobedu protiv beogradskog Taša 25-8 (5-1, 4-2, 5-3, 11-2). Duel sa Beograđanima bio je dobro zagrevanje pred mečeve koji slede od kojih je sigurno najvažniji onaj protiv novobeogradskih Vukova sutra ujutro.

BAUCALO

Srđan Baucalo (sa loptom) pred protivničkim golom na utakmici protiv Vojvodine u SRC “Petnica”

Valjevci su dobro odigrali prvu četvrtinu protiv Taša i odmah na startu su poveli 2-0 golovima iskusnog Radanovića iz brzih kontranapada. U realizaciji mu se pridružio levoruki šuter Rogač sa dva pogotka dok je posle udarca večeras najefikasnijeg igrača Valisa, Petrovskog na semaforu stajalo 5-1 po isteku prvih osam minuta igre.

Ekipa Miloša Sakovića je nastavila ofanzivno i u drugoj deonici kada je posle preciznih šuteva Petrovskog, nakon igrača više, odnosno Krstića sa peterca imala prednost od 7-1. Usledilo je malo opuštanje “vidri” što su iskoristili Aleksić i Kujović da bi u trećem kvartalu Taš golovima Kesića i Mitrovića prišao na 12-6 ali je to bilo najviše što su Beograđani uradili.

Valis je u poslednjoj četvrtini podigao nivo igre u odbrani a u napadu prosto izbombardovao gol Taša tako da su se u listu strelaca upisali praktično svi igrači. Treba reći da u sastavu nije bilo Aleksandra Kovačevića zbog povrede leđa ali će kapiten već na sledećoj utakmici biti u timu. Sutra pre podne na redu je meč 2. kola protiv NBG Vukova, ekipe koja je veliki dužnik Valisa posle one famozne utakmice u Beogradu i sudijske ujdurme zbog koje se Valjevci u Super ligi bore za plasman od 7. do 12. mesta.

Gradski bazen u Zrenjaninu. Sudije Ivanka Raković-Krstonošić i Vladimir Šukić. Prekršaji Valis Vega 10, Taš 15. Peterci Valis Vega 7(6), Taš 2(0).

VALIS VEGA: Vlahović, Stepanović 2, Petrovski 4, Obradović 1, Rogač 2, Stanić 1, Radanović 3, Kasum 3, Krstić 1, Baucalo 4, Nikolov 2, Brkić 2. Trener Miloš Saković.

TAŠ: Popadić, Čubrilović, Martinović, Aleksandrov, Janjić, Ilić, Kesić 4, Mitrović 2, Kujović 1, Aleksić 1, Ketlin, Baščarević, Cerović, Ivanović. Trener Nikola Rađen.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.