Valjevski recitatori pobednici u sve tri kategorije na Okružnoj smotri recitatora u Mionici

Kulturni centar Mionica je i ove godine bio domaćin Okružne smotre recitatora pod nazivom “Pesniče naroda mog”, na kojoj je učestvovalo 67  učenika iz osnovnih i srednjih škola Kolubarskog okruga, raspoređenih u tri kategorije –  mlađi, srednji i stariji uzrast. Zbog pandemije korona virusa, takmičenje je održano u “onlajn” formatu. Stručni žiri u sastavu glumica Katarine Vićentijević i Angeline Lukić i reditelja Miroslava Trifunovića, slušao je snimke izvođenja recitatora, na osnovu kojih su donete odluke o najboljim recitatorima.

Mionica

Pobednici 52. Okružne smotre recitatora su Hana Perić (mađi uzrast), Mina Simić (sredni uzrast) i Viktor Lukić (stariji uzrast), svi troje iz Valjeva, koji su plasirali na 52. Republičku smotru recitatora. Pobednici su nagrađeni knjigama shodno uzrastu, a nagrade su im dostavljene putem pošte.

U kategoriji mlađeg uzrasta drugo mesto je osvojila Nađa Mandić, a treće Jovana Petrović iz Valjeva. Marija Dubljević iz Lajkovca bila je druga u kategoriji srednjeg uzrasta, dok je Nikola Aleksić iz Osečine bio trećeplasirani. Dušici Jakovljević iz Valjeva pripalo je drugo mesto u kategoriji starijeg uzrasta, a Sofiji Nenadović, takođe iz Valjeva treće mesto.

Okružna smotra recitatora u Mionici se održava od 2003. godine. Kulturni centar i opština Mionica su i ove godine sa velikom pažnjom organizovali smotru recitatora. Ovakva takmičenja su izvanredna prilika za učenike i nastavnike, gde mogu pokazati svoj rad, zalaganje i talenat i čuvati i negovati književnost i umetnost.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.