Održana sednica Gradskog veće: Dug Apotekarske ustanove preuzima Grad, usvojena Odluka o glavnom urbanisti, osnovan Savet za bezbednost saobraćaja…

Na 5. sednici Gradskog veća, koja je juče održana u Velikoj sali Skupštine grada, raspravljalo se o 18 tačaka dnevnog reda. Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaj o sprovedenom postupku kontrole nad radom i poslovanjem zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Grad Valjevo i odlučeno je da brigu o finansijskom dugovanju Apotekarske ustanove na sebe preuzme Grad kao njen osnivač. Takođe je usvojena Odluka o glavnom urbanisti grada Valjeva, kao i Odluka o osnivanju Saveta za bazbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada. Prihvaćeni su izveštaji o radu Centra za socijalni rad “Kolubara”, Ustanove za fizičku kulturu “Valis” i svih valjevskih kulturnih ustanova.

Foto: Grad Valjevo

Gradsko veće odlučilo je da Grad Valjevo prihvati na sebe izmirenje duga Apotekarske ustanove u iznosu od 107,2 miliona dinara, koji je utvrđen Izveštajem o sprovedenom postupku. Kako je navedeno u Odluci, Gradsko veće će utvrditi konačan iznos neizmirenih obaveza Apotekarske ustanove koja je u stečaju. Izveštajem o sprovedenom postupku kontrole nad radom i poslovanjem zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Grad Valjevo, a  koji je prihvaćen od strane članova Gradskog veća, utvrđeno je da valjevska Apotekarska ustanova ima trajnu nesposobnost plaćanja, imajući u vidu da je obustavila sva plaćanja u neprekidnom trajanju od 30 dana, kao i da ne može da odgovori svojim novčanim obavezama po dospeću. Konstatovana je prezaduženost, s obzirom da je imovina Apotekarske ustanove manja od njenih obaveza.

Foto: Grad Valjevo

Dug Apotekarske ustanove, iskazan 15. septembra tekuće godine za osnovne obaveze iz poslovanja, iznosi preko 107,2 miliona dinara. Vrednost ukupne imovine je iskazana u iznosu od skoro 12,5 miliona dinara. Neisplaćene obaveze za radnike su skoro 22 miliona dinara, dok obaveze prema dobavljačima iznose oko 85,5 miliona  dinara. Izneti su podaci prema kojima je u Apotekarskoj ustanovi je na dan 31. decembra 2018. godine radilo 85 ljudi, od čega 34 sa visokom, 2 sa višom, 43 sa srednjom i sa nižom stručnom spremom. Odluku o prihvatanju izmirenja obaveza Apotekarske ustanove nakon Gradskog veča treba da izglasaju odbornicima Skupštine grada Valjeva.

Foto: Grad Valjevo

Gradski većnici su na jučerašnjoj sednici prihvatili predlog Odluke o glavnom urbanisti grada Valjeva, kojom se bliže uređuju položaj, ovlašćenja, kao i prava i dužnosti glavnog urbaniste. Glavni urbanista treba da doprinese efikasnijoje i kvalitetnijoj izradi planskih dokumenata, prvenstveno prostornih i urbanističkih planova, koje su od izuzetne važnosti za razvoj Valjeva. Razlog za donošenje te odluke sadržan je u Zakonu o planiranju i izgradnji koji je predvideo institut glavnog urbaniste.

Razmatrana je i Odluka o osnivanju Saveta za bazbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva. Savet čini 13 članova iz reda stručnih lica za oblast bezbednosti saobraćaja, a za predsednik je izabran Velimir Arsenović, koji je član Gradskog veća.

Članovi Gradskog veća prhvatili su Izveštaje o radu Centra za socijalni rad “Kolubara”, Ustanove za fizičku kulturu “Valis” i svih valjevskih kulturnih ustanova. U skladu sa planom Programa rada za 2019. godinu, sve ustanove su realizovale sve planirane programe i aktivnosti.

Foto: Grad Valjevo

Gradski većnici prihvatili su i informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti godišnjeg programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad Valjevo za 2019. godinu i za periode od 01. januara do 31. marta i od 1. januara do 30. juna tekuće godine.

Na jučerašnjoj sednici prihvaćen je predlog pravilnika o izmenama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi grada Valjeva, zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Osečina, službi interne revizije grada Valjeva i službi budžetske inspekcije grada Valjeva.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.