Valjevski Vodovod prvi u Srbiji uvodi sistem daljinskog merenja potrošnje vode

Danska kompanija “Konstrum” donirala je 4 miliona dinara JKP “Vodovod  Valjevo” za implementaciju projekta za poboljšanje vodosnabdevanja. To je dokaz da Danska ambasada i valjevski “Vodovod” uspešno nastavljaju saradnju započetu krajem prošle godine. Reč je o zaista vradnoj donaciji koja predstavlja iskorak u vodosnabdevanju ne samo u Valjevu, već se slobodno može reći i u Srbiji. Zahvaljujući toj donaciji kompanije “Kamstrup” meštani dela MZ Brđani biće prvi u Srbiji čija će se potrošnja vode očitavati daljinskim putem.

Po potpisivanju ugovora sa danskom kompanijom “Konstrum”

“Mi smo prilikom posete delegacije Danske konkurisali sa projektom daljinskog upravljanja i očitavanja za ulice Vojvode Brane, Takovske, Rovinjske i Mlavske, a mogu da kažem da ćemo biti prvi u Srbiji koji implementiraju ovaj sistem merenja potrošnje. To praktično znači da inkasanti neće izlaziti na teren kada izvršimo ugradnju i instaliranje opreme, već ćemo u kontrolnoj sobi u svakom trenutku znati šta se dešava i koje je stanje na vodomeru. Ono što je dobro je da postoji i alarm koji detektuje probleme sa pritiskom, signalizira kvar na kućnim instalacijama, što je svakako bitno i za naše potrošače. Širenje ovakvog sistema i njegova implementacija u GIS dovode do jednog efikasnog sistema, sistema kojim se daljinski upravlja u svakom smislu”, rekao je prvi čovek valjevskog “Vodovoda” Đorđe Milanović prilikom potpisivanja ovog vrednog ugovora. JKP “Vodovod Valjevo” isporučena je oprema u vidu vodomera, regulatora pritiska, merača protoka i softvera za daljinsko očitavanje
Kompanija “Konstrum” iz Danske najnaprednija je evropska kompanija u proizvodnji vodomera sa daljinskim očitavanjem, a opšte je poznato da su gubici u mreži danskih vodovoda minimalni i iznose između 4 i 5 odsto. Sa donacijom kompanije “Konstrum” valjevski Vodovod može u budućnosti značajno smanjiti svoj gubitak u vodovodnoj mreži, koji sada prelazi 50 procenata.
Temelji ozbiljne saradnje JKP “Vodovod Valjevo” i Kraljevine Danske postavljeni su krajem novembra meseca prošle godine, kada je valjevski “Vodovod” bio domaćin Srpsko-danskih dana voda, kojem je prisustvovala delegacija Ambasade Kraljevine Danske u Beogradu, na čelu sa danskim ambasadorom Nj.E. Andersom Hougorom, kao i delegacija grupacije danskih privrednika.
M.P.M.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.