SREBRNI PETNAESTOGODIŠNJACI VK VALJEVO

Finalne utakmice Regiona centralne Srbije u Prvenstvu Srbije za petnaestogodišnjake i mlađe vaterpoliste odigrane su proteklog vikenda u SRC Petnica u organizaciji valjevskog VK Valis, čija je ekipa osvojila bronzu, dok su mladi iz VK Valjevo osvojili srebrnu medalju i plasman u polufinale Prvenstva Srbije koje je narednog vikenda, 24. i 25. jula, u Novom Sadu.

Prema rečima Jovana Serafimovića, šefa struke VK Valjevo, veoma su zadovoljni rezultatom ekipe vaterpolista rođenih 2006. godine i mlađih jer su se, u izuzetnoj konkurenciji od 40 sjajnih timova, plasirali među osam najuspešnijih ekipa, izborivši plasman u polufinale Prvenstva Srbije i to sa vicešampionske pozicije.

Ispostavilo se da sam bio u pravu kada sam rekao da je to jak turnir. To govore i rezultati jer smo jednu utakmicu igrali nerešeno, jednu izgubili i jednu dobili, tako da smo se plasirali na Polufinale Srbije kao drugi. Prvi je Šabac, koji je bio favorit turnira, mi smo odmah iza njih, treći VK Valis i četvrti Nais, tako da nas čeka polufinale Prvenstva Srbije sad, za vikend, 24. i 25. jula, u Novom Sadu, gde igramo sa Vojvodinom, Partizanom i Tašem, i mi smo četvrta ekipa u grupi, a prve dve idu u finale Srbije. Tu imamo šansu pošto prolaze tri ekipe, od ukupno četiri. Znači, jednom pobedom bi mogli da napravimo ogroman uspeh. Mada, i ovo je uspeh jer smo ušli u osam ekipa, a preko 40 klubova igra, i svi su jaki.”

Na predstojeće takmičenje odlaze rasterećeni i nadaju se ulasku u finale i šest najboljih ekipa Srbije, a možda i borbi za neku medalju, zaključuje šef struke, Serafimović.

Za sportistu svaka pobeda je važna. Za ove mlade vaterpoliste posebno je dragocen plasman  među osam sjajnih vaterpolo ekipa, dok su paralelno izborili uspešan rezultat jednako važne bitke, upisa u željenu srednju školu. Sada rasterećeni odlaze u polufinale Prvenstva Srbije, potvrđuje petnaestogodišnji kapiten ekipe, Dragan Avramović, koji je upisao prirodno – matematički smer u Gimnaziji i već devet godina trenira vaterpolo.

Trenirali smo neprekidno, nismo imali odmora i sada smo prošli u polufinale Srbije. Prošli vikend održano je finale Regiona, prošli smo kao drugi. Bilo je naporno jer su sve ekipe bile teške i teška grupa. U polufinalu će biti još teže, ali mi ćemo se potruditi najbolje što možemo da se izborimo i prođemo dalje u finale Prvenstva Srbije. Igrači ostalih ekipa bili su odlični, pojedini su igrali za reprezentaciju, znam jer smo zajedno bili na kampu. Sve ekipe su bile dobre, ali mi smo se izborili da prođemo.”

Očigledno da je plasman “vetar u leđa” mladoj momčadi VK Valjevo koji su, dodatno motivisani, raširili krila spremni za nova nadmetanja. Strahinja Jovanović, tek je završio OŠ Andra Savčić i upisao željeni IT smer u Gimnaziji, sada se koncentriše na vaterpolo turnir.

Svugde treba naći balans, samo su volja i trud u pitanju, i nije mi problem da budem uspešan. Na proteklom turniru sve tri ekipe su bile favoriti za prolazak. Međutim, mi smo imali sreće da prođemo sa ekipom iz Šapca i da igramo finale u Novom Sadu“.

Prema stanju na tabeli Regionalnog takmičenja, treba da smo izuzetno ponosni jer iza VK Šabac, slede dva ovdašnja tima. Tačnije, na drugom mestu VK Valjevo, na trećem VK Valis.

Očigledno, rezultati naših momčadi su više nego uspešni. Ipak, možda da pogledamo u susedni atar da bi uočili šta Šabac ima, a ovde nema. Zatvoren bazen? Možda je baš pravi momenat da se prisetimo da postoji projekat proširenja kapaciteta SRC Petnica. Samo se treba prisetiti u kojoj su ladici zatureni…

 

SJK

foto D. Krunić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.